Održano predavanje: Značaj upravljanja ljudskim resursima

27.09.2016

Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore u saradnji sa Upravom za kadrove, Asocijacijom menadžera i Britanskom organizacijom NICO (Međunarodna organizacija Sjeverne Irske) organizovao je prezentaciju pod nazivom "Značaj upravljanja ljudskim resursima".


Na samom početku prisutne je pozdravio Dekan Ekonomskog fakulteta, docent dr Nikola Milović, a nakon njega, studentima su se obratili i g-đa Svetlana Vuković, direktorica Uprave za kadrove, g-din Budimir Raičković, predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore, kao i ambasador Velike Britanije u Crnoj Gori, g-din Ian Witing.


Nakon obraćanja predstavnika partnerskih institucija, uz iskazano zadovoljstvo zbog saradnje i najavu novih projekata u kojima će uzeti učešće, predavanje na temu ljudskih resursa održali su eksperti NICO projekta g-din Paul Mc Callion i g-đa Gillian Mc Dowell koji su ukazali na osnovne koncepte ljudskih resursa u javnom sektoru, kao i aktuelne trendove u ovoj oblasti. Poseban akcenat dat je na nove programe razvoja ljudskih resursa koji će uskoro biti primijenjeni i u Crnoj Gori, a u svrhu podizanja kvaliteta i kapaciteta rukovodioca ljudskih resursa u privatnom i javnom sektoru.